Fördelarna med studiostativ för en studio

Alla stativ, oavsett om de är till för redskapen i studion eller för kameran, är till för att förbättra kvalitén på din fotografering. Då man jobbar med studiostativ så blir det både roligare och enklare att skapa de bilder man ser framför sig som en skiss på näthinnan. Som nybörjare kan det ta lite tid att komma in i hur olika studiostativ ska hanteras, men då man har vant sig vid att jobba med studiostativ så finns det inga alternativ!

Fria händer för kreativitet

Den allra största fördelen med studiostativ för en studio är att de ger frihet till kreativitet. Då du med lätthet kan ordna kulisser och bakgrunder samt ljussättning, så blir det enklare att planera en fotografering precis så som du vill. Om man känner sig begränsad och hela tiden tänker “nej just det, så kan jag inte göra, för där finns det ingen bom“ eller “Jaha, då dår vi göra något annat för här funkar det inte med ljuset!” så har man brist på rätt studiostativ. Med erfarenhet och övning så finner man de stativ som ger bästa resultat i olika situationer.

Då stativen inte ska flyttas

Om man bygger en studio där man inte planerar att flytta och packa ihop sina studiostativ, så är det lättare att jobba med tyngre och större stativ. Visst finns det moderna och bra stativ som är både stora och lätthanterliga, men det är en fördel med studiostativ som inte behöver packas ihop varje dag. Om du vet att du ska jobba med en viss typ av projekt under en längre tid så kan du bygga en hållbar kuliss med bakgrundsstativ och även skapa rätt förutsättningar med reflexskärmar som sitter som de ska på stadiga studiostativ. Det kanske tar längre tid att rigga stativen men det är det värt då man vill jobba med ett speciellt projekt och se jämna och bra resultat.

Riktigt bra stativ för studion kan användas på många olika sätt, men det är viktigt att handla produkter med bra kvalitet för att de ska hålla länge och väl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*