Olika höjder på stativ

Det finns olika höjder på stativ och det är viktigt att välja rätt för att det ska bli bekvämt och roligt att använda sig av ett stativ. Om man skaffar ett lägre stativ så blir det lättare att förvara och transportera, men det kanske inte kommer att vara tillräckligt högt för den typ av fotografering som du sysslar med. Ibland kan man behöva komma högre upp än vad stativet tillåter och då finns det lite tricks att tillgå.

Välja rätt höjd på stativ

För att välja rätt höjd på ett stativ så ska du fundera på hur du kommer att fotografera. Många tycker att det är bekvämt att stå upp med kameran rakt framför ögonen. Om du inte vill placera stativet på ett bord så säger det sig självt att de flesta kommer att behöva ett stativ med högre höjd än 110 centimeter. Det finns stativ med hög höjd som även kan gå ner i spagat då du vill fotografera i marknivå. Dessa är mycket användbara men man måste vara noga med att skaffa ett bra stativ från ett erkänt märke som till exempel Fancier. Då stativ är mycket höga så är det extra viktigt att de håller en god kvalitet och inte blir rangliga i maximum läge.

Hur man kan få maximum höjd på sitt stativ

Om man behöver fotografera eller filma ett event som kanske kräver att man kommer högre upp än vad stativet tillåter, så finns det lite knep att tillgå. Då man ska jobba i en konferenslokal eller i en aula så kan det här bli högst aktuellt och kräva en smart lösning. Inomhus så kan man använda sig av tre stolar för att komma högre upp med ett vanligt trebensstativ. Det är förstås viktigt att använda stabila stolar och att inte fästa kameran till stativet innan man självklättrat upp för att fotografera eller filma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*