Måste man ha ett stativ för att ta bra bilder?

Med lite eftertanke och planering så blir det mesta man pysslar med bättre. Ibland kan en spontan bild bli fantastiskt bra och vinna kvällstidningens fototävling, men de flesta är nog ändå mer intresserade av att få till bra bilder på löpande band, utan att behöva chansa. Nya kameror har finesser som gör det lättare att hitta rätt fokus och fotografera med goda resultat. I moderna digitalkameror ser man ju direkt om det blir någon vettig bild eller inte så att även amatörer har möjlighet att ta om en bild som inte var möjlig utan blixt. Men måste man ha stativ för att ta bra bilder?

Privata bilder

Man kan ju tycka att privata bilder inte kräver stativ och visst, har man noll intresse av hur bilderna ser ut så kan det väl kvitta om man verkligen ser vad det är man har fotograferat eller inte. Med ett stativ så blir bilderna genast mycket bättre och samtidigt blir det roligare att fotografera. Det är alls inte komplicerat att använda moderna och bra stativ från märken som Fancier. Dessutom är de lätta att hantera och packa ihop så att vem som helst kan ha sitt eget stativ hemma i byrålådan.

Bilder för publicering

Då man ska publicera bilder så bör man investera i ett stativ. Det här gäller oavsett om det handlar om professionell fotografering för tidningar eller om man tar bilder till en blogg online. Man måste ha ett stativ om man vill få kameran att ta skarpa bilder med lång slutartid eller när det ska filmas med mjuka övergångar. Då man använder bra stativ så får man fria händer att verkligen utveckla sin fotografering och lägga märke till detaljer i och omkring bilden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*