Vilka studiostativ behöver man för en hemmastudio?

Då man skaffar rätt utrustning för en hemmastudio så blir det riktigt roligt att pyssla med fotografi som hobby. Man behöver inte så många verktyg för att få bättre resultat och nya studiostativ kan ge den inspiration som man behöver för att utveckla sina kunskaper. Det finns vissa studiostativ som är viktigare än andra i en hemmastudio, men ju mer du jobbar med din studio, desto bättre blir du på att avgöra vilka studiostativ som är viktigast för dig.

Stora studiostativ

Till de större studiostativen tillhör bakgrundsstativ och reflexhållare. För att jobba med bakgrunder så måste du förstås ha lite mer utrymme i din studio men det går att packa ihop studiostativen då du inte jobbar så att utrymmet även kan användas till annat. Man kan verkligen behöva bakgrundsstativ för att skapa bilder som ser professionella ut och reflexer är också nödvändiga för rätt ljussättning, så det här är de stativ du gärna vill skaffa till din hemmastudio från start.

Små men viktiga detaljer

Till studiostativen hör även en stor grupp av produkter som är små men mycket viktiga. I din hemmastudio så kommer du mycket snart upptäcka hur viktigt det är med klämmor av olika slag. De behövs hela tiden så klämmor behöver man definitivt i en hemmastudio. Du kan också ha stor nytta av hållare för kamerablixt och paraply som du kan fästa till studiostativ, som kan användas både för reflexer och för blixt. Det är också viktigt att du har studiostativ med olika höjd. Ett högt studiostativ går alltid att sänka så det kan vara smart att börja med högre varianter, om du inte vet att du mest kommer att fotografera på lägre nivåer eller använda ett stadigt bord för ditt stativ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*