Fungerar alla stativ till alla kameror?

Idag kan man vara ganska säker på att de flesta stativ fungerar till alla kameror. Om du har en nyare kamera så är den kompatibel med de vanligaste märkena för stativ, och i extrema fall så finns det tillbehör som gör det möjligt att använda stativ även då fästet på kameran inte ser ut enligt standard utformning. Det viktigaste är att skaffa sitt stativ från en etablerad butik som har den kunskap som krävs för att din kamera ska passa till ditt stativ.

Stativ till en ny kamera

Då det handlar om nya kameror så är det nästan aldrig något problem med att skaffa stativ som passar. Ofta så stirrar nybörjare sig blinda på själva fästet för ett stativ men det här är inte det viktigaste att tänka på då man ska skaffa ett stativ som passar kameran. Det är mycket viktigare att tänka på kamerans vikt och att man köper ett bra stativ som kan hantera denna tyngd. Om man skaffar ett stativ som inte är gjort för kamerans vikt så kommer man att kunna fästa kameran utan problem men sedan kan både stativ och kamera skadas av att de inte är kompatibla vad gäller vikt.

Stativ för äldre kameror

Om du ska skaffa ett stativ för en äldre kamera så är det alltid smart att kontakta stativförsäljaren och fråga hur det moderna stativet går ihop med den äldre kameran. Om du vänder dig till en erfaren stativförsäljare med bra stativ så får du rätt svar på dina frågor vilket leder till att du kan beställa det stativ som kommer att fungera bäst med din kamera. Det är viktigt att inte chansa vad gäller stativ för äldre kameror. Man kan ha stor glädje av ett modern stativ från märken som Fancier både med nya och äldre kameror bara man förstår hur man ska välja rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*