Studiostativ

Studiostativ är viktiga redskap både för den som jobbar professionellt och för den som byggt en studio där hemma för att fördjupa sig i sin favorithobby. Ett studiostativ är till för att ge fotografen en frihet vad gäller kulisser, blixt och så själva kameran förstås. I en studio behöver man riktigt bra stativ för att kunna jobba fritt med de idéer man har och inte känna sig begränsad på grund av att ljussättningen inte är tillräcklig på grund av att man inte kan placera hjälpverktyg så som man behöver.

Viktigt att tänka på med studiostativ

Studiostativ kan vara stora och bökiga men om du skaffar studiostativ från bra märken så kan de också vara utvecklade för en praktisk förvaring. Det här är särskilt viktigt för den som bygger en egen hemmastudio där utrymmet är begränsat. Då det handlar om studiostativ för ljussättning så kan man oftast behöva flera olika komponenter för att kunna jobba på ett effektivt sätt. Då är det bra att skaffa en grupp av studiostativ där de olika delarna kompletterar varandra, och ger ett arbete som känns inspirerande med goda resultat.

Små studiostativ är viktiga

Det är förstås bra att ha ett bakgrundsstativ som kan användas till större ytor men man ska aldrig glömma bort vikten av de små detaljerna. Ett studiostativ som man fäster vid sin kamera för blixt är en mycket praktisk detalj. Det samma gäller klämmor med tillbehörsfästen som har många användningsområden både i en studio och då du ger dig ut för att fotografera på andra platser. Bland de allra viktigaste studiostativen finner du även viktiga hållare som kan fästas till vanliga kamerastativ eller din kamera och justeras till rätt vinkel för din fotografering. Innan du skaffar studiostativ så är det smart att fundera på vilken typ av fotografering du pysslar mest med, och vad du spontant känner fattas mest just nu vad gäller stabilitet och fria händer i din studio.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*