När är det viktigt att använda stativ?

De flesta vet nog att det är viktigt att använda sig av ett stativ då man vill ta bilder som inte blir suddiga på grund av darr på handen. Då man kan fästa sin kamera vid ett stativ så undviker man genast de små rörelser som gör det omöjligt att fotografera med lång slutartid. Det här gör att det blir roligare att fotografera eftersom man kan experimentera mer med de effekter man vill se i sin bild. Det är också viktigt att använda stativ för de stunder då man själv vill synas i bilden, eller då man vill skapa proffsig film.

Bilder utan rörelseoskärpa

Även nybörjare upptäcker snart att man med en avancerad kamera sällan kommer förbi de problem som skakiga händer skapar. Om man vill använda läge P på sin digitalkamera så måste det vara så ljust för att bilderna ska bli fina, men det är ju inte alltid man känner för en ljussättning som gör att kameran klarar lite darr på hand. Med ett stativ så kan man plötsligt jobba precis så som man vill. Kameran står blick stilla, om det inte skulle uppstå ett jordskalv precis då man sätter igång…

Då du själv vill vara med

För många så uppstår det tillfällen då man själv gärna vill vara med på bilden. Det här kan man lätt ordna med de flesta moderna kameror, men utan stativ så måste man ändå be någon hålla i kameran och det är ju inte alltid utan risk. Då är det mycket bättre att använda sig av ett stativ. Man kan skaffa ett bra stativ av märken som Fancier och det finns även ministativ som är så små att de passar i fickan, på nyckelknippan!

För video

Då man filmar till din blogg, privata filmalbum online eller rent professionellt så ska man aldrig underskatta vikten av ett bra stativ. Med ett bra stativ kan man skapa videos med jämna övergångar vilket ger en professionell känsla och ett flyt som alla kan uppskatta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*