Vem använder stativ?

Vem använder egentligen stativ? Det här kan man fråga sig då man funderar på att skaffa stativ för att det verkar spännande och praktiskt. Stativ kan tyckas vara enbart för proffsen och det kanske inte finns någon mening med att skaffa ett stativ om man ändå inte kan så mycket om fotografi. Sanningen är att alla kan använda stativ och se fördelarna med det. Det spelar ingen roll hur duktig man är, för ett bra stativ ger bättre resultat oavsett på vilken nivå man befinner sig.

Proffs och stativ

Att professionella fotografer använder stativ vet de flesta. Det är praktisk taget omöjligt att driva en vettig fotostudio eller fotoservice utan att jobba med stativ. Man behöver nämligen stativ för kamera, ljussättning och allt annat som ska monteras upp vid en fotografering.

Amatörfotografer

En amatör kan också med glädje använda sig av bra stativ men nyckelordet här är just “bra” stativ! Det är smart att skaffa prisvärda stativ av märken som Fancier även om man mest fotograferar för skojs skull. Billiga stativ av låg kvalitet ger bara en massa problem som gör att man till sist skrotar idén med stativ och missar hela poängen med dess fördelar.

Fiffiga stativ

Du behöver inte planera en studio därhemma för att vara intresserad av bra stativ till din kamera. Det finns nämligen mycket smarta lösningar för stativ för vanliga människor som fotograferar till familjens album. Man kan till exempel skaffa ett flasklockstativ som kan komma väl till pass under semestern då alla vill vara med på bild. Man fyller en vanlig PET-flaska med lite vatten och sedan är det bara att montera på kameran och fotografera hela familjen!

Bra stativ är till för alla, det gäller bara att hitta den typ av produkt som passar för din nivå och ditt intresse av fotografering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*