Ministativ

Ministativ är en tillgång då man inte kan släpa med sig ett stort stativ men behöver hjälp med stabilitet för bättre bilder. Det är mycket intressant att sätta sig in i alla möjligheter som dagens ministativ erbjuder. De flesta har nog upptäckt ministativet från Brilliant som har ett lekfullt och kreativt utseende. Ministativ är också till för att skapa möjligheter där man tidigare alls inte kunde se hur en normal fotografering skulle kunna utföras.

Användningsområden för ministativ

Ministativ behövs då man vill fotografera i miljöer där man inte kan räkna med ett normalt golv eller tillräckligt med plats för ett större trebensstativ. Många ministativ ser ut som miniaturer av vanliga trebensstativ, men man ska inte förväxla dessa stativ eftersom de fyller mycket olika funktioner! Man kan till exempel få för sig att man lika gärna kan använda ett vanligt trebensstativ på lägsta höjd istället för ett ministativ. På sätt och vis ligger det något i detta. Det man dock ska komma ihåg är att ett större trebensstativ måste vecklas ihop en hel del för att nå marknivå, och det har inte specialfunktioner som gör att man kan placera det i små utrymmen nära det objekt som ska fotograferas.

Unika ministativ

Det finns en massa spännande ministativ att jobba med. Det allra minsta är kanske det som man bär på ett finger, och fäster vid nyckelknippan då det inte är i bruk. Det finns till och med ministativ med sugpropp som kan komma väl till pass då man vill filma eller fotografera en biljakt! Det är också bra att jobba med ministativ med klämma som gör att man kan fästa stativet vid ett bord eller annan yta för att få rätt vinkel och bästa möjliga stabilitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*