Vilka studiostativ bör jag köpa till en ny studio?

En ny studio är något av det roligaste som finns att planera och bygga, i varje fall för den som brinner för fotografering. Då man får välja studiostativ från start så har man chansen att skaffa riktigt bra produkter som dessutom kommer att samverka på ett effektivt sätt. Du har kanske redan en hel del erfarenhet från arbete i studio och vet därför på ett ungefär vad som behövs. Det bästa är att starta med några få grundläggande redskap för att sedan bygga på med fler viktiga detaljer.

Studiostativ till en ny studio

Du kommer givetvis att behöva stativ i din studio som kan hålla upp blixt med softbox, eventuella bommar och skärmhållare. De studiostativ som är till för flera olika slags funktioner måste vara mycket flexibla men samtidigt tåliga och stabila. Att köpa ett större studiostativ som når högre och klarar mer vikt kostar lite mer, men det här kan faktiskt ses som en besparing. Med mindre stativ kanske du hamnar i situationen att stativet inte klarar av vikten på dina redskap och då måste du ju ändå handla nytt.

Bakgrundsstativ

Ett bra stativ för bakgrunder är också viktigt att köpa till en ny studio. Du behöver ett stabilt bakgrundsstativ som dessutom kan täcka en stor yta, både på höjden och på bredden. Du får förstås ta hänsyn på storleken på din studio men det är bättre att ha ett bakgrundsstativ som räcker lite längre än tvärtom. Det är också bra om man kan fälla ihop och förvara ett större bakgrundsstativ på ett smidigt sätt då man behöver utnyttja studions ytor till andra former av fotografering.

Klämmor och fästen

Till en ny studio behöver du även klämmor och fästen, men om du är osäker på vilka så är det bättre att sätta igång med arbetet för att se vad som fattas. Om du köper en paraplyhållare som inte har ett fäste för blixt så kan du snart inse att det var ett misstag och då behöva komplettera med ytterligare en paraplyhållare. Till en studio behöver man hela tiden komplettera med nya bra stativ, och det är viktigt att alltid eftersöka kvalitet för bästa möjliga resultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*